Seznam forumov   Pomoč  
Registriraj se!  Prijava
Seznam forumov Osnovna pravila na forumu - OBVEZNO BRANJE! Osnovna pravila na forumu - OBVEZNO BRANJE!

Nekaj osnovnih napotkov, da se bomo lažje razumeli!

Osnovna pravila na forumu - OBVEZNO BRANJE!

Nekaj osnovnih napotkov, da se bomo lažje razumeli!

OdgovorNapisal/-a admin » Po okt 18, 2010 10:31 pm

Pravilo št. 1: Pišemo slovensko

Na forumu želimo vdrževati razumno mero kulturnega pisanja, zato pričakujemo, da bodo sporočila napisana razumljivo in kar se le da v pravilni slovenščini. Različne verzije "internetne slovenščine", slengi in narečja v sporočilih niso zaželjena. Uporaba tujih izrazov glede na vsebino foruma ni prepovedana (v poštev ne pridejo psovke in žaljivke), vendar pričakujemo da se le-ti uporabijo v razumni meri.

Pravilo št. 2: Držite se teme

V kolikor želite s kakšnim sogovornikom deliti mnenja "izven konteksta", naredite to preko zasebnih sporočil ali odprite novo temo. Nove teme odpirajte v vsebinsko pravih forumih. Odpiranje enakih ali podobnih tem v različnih forumih ni zaželjeno. Naslovi odprtih tem naj kažejo na njihovo vsebino.

Pravilo št. 3: Brez reklam in cen

Ne reklamirajte izdelkov, storitev ali spletnih strani. Prav tako niso dovoljene povezave uporabnika na spletno stran z očitnim namenom reklamiranja. Namen foruma je prostovoljna izmenjava mnenj in informacij. Če je navedena spletna stran, mora biti le ta v kontekstu foruma. Reklamiranje je možno v skladu z dogovorom in odobritvijo skrbnika foruma (podjetjem Net-Prom). Za več informacij kontaktirajte administratorja. O linkih, naslovih elektronske pošte in objavi le teh za namen reklamiranja odloča administrator in jih lahko brez pojasnila izbriše (razen, če ni za oglaševanje sklenjena pogodba)!

Pravilo št. 3.a: Brez reklam v podpisu

V vašem podpisu brez odobritve skrbnika foruma (podjetja Net-Prom) NE sme biti navedeno ime podjetja ali spletne povezave, ki je namenjena reklamiranju podjetija.
V kolikor želite reklamirati se obrnite na skrbnika foruma (podjetje Net-Prom) oziroma adminsitratorja.

Pravilo št. 4: Odgovornost

Storitve, ki jih ponuja forum, so takšne kot so. Forum in moderatorji ne prevzemajo nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo ali za težave, ki bi bile storjene ali povzročene z uporabo njegovih storitev kot so nedostopnost strani, motnje dostopa strani, virusi, napake v katerih koli informacijah in dokumentih posredovanih s strani foruma. Vsak uporabnik sam odgovarja za svoja dejanja in sporočila.

Pravilo št. 5: Intelektualna lastnina

Forum ima pravico do neobjave, krajšanja ali spremembe vseh prispevkov uporabnikov, če ti prispevki kršijo pravila te strani. Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine.

Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije

Forum omogoča ogled in uporabo sporočilom pripete dokumentacije le registriranim uporabnikom. Skrbnik foruma ne odgovarja za vsebino priponk kakor tudi ne za njihov izvor.

Pravilo št. 7: O ukrepih moderatorjev in administratorjev se ne razpravlja

Moderatorji so pri svojem delu avtonomni, njihove odločitve in ukrepi so dokončni. Diskusija o njihovih ukrepih ni predmet debate na forumu.


Postopki ob kršitvi pravil

Sporočila iz napačnega foruma bo moderator po svoji presoji premaknil v pravega. Če vaše sporočilo "izgine", preverite v drugih forumih, če je bilo premaknjeno. Moderator lahko vzroke za svojo odločitev pojasni ali pa tudi ne. Sporočila, ki bodo vsebovala žaljivosti, opolzkosti ali neprimerno vsebino bodo odstranjena. Uporabnik, ki se ne bo držal teh pravil pa bo opozorjen in ob ponovni kršitvi odstranjen iz foruma.

Zaradi lažje komunikacije na forumu:

Je priporočljivo izpolnjevanje informativnih rubrik v profilu uporabnika. Željeno je, da so med drugim izpolnjene tudi rubrike "Kraj", "Poklic" in "Zanima me".

Pravila dopolnjujejo in vključujejo izjavo, ki jo je uporabnik sprejel ob registraciji na forumu.

Admin
http://net-prom.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 455
Pridružen: So avg 21, 2010 11:53 am
Kraj: Kranj

Vrni se na Osnovna pravila na forumu - OBVEZNO BRANJE!

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron