Izkoristimo kar nam daje narava

e KOLO

Električno kolo-samogradnja by Mihael Kandušer

Električna dvokolesna vozila niso samo ekološka in varčna, temveč so izreden pripomoček ljudem, ki imajo kakršnokoli motnjo ali težavo pri premikanju ali hoji. Zlasti starejši ljude kmalu po nastanku težav opustijo uporabo kolesa pretežno zaradi težav premagovanja klančin, ko noge ne »zdržijo« več, ali pa se lahko zgodi, da nastopi nenadna utrujenost ali dihalne težave. Če imate katerikoli tip kolesa, ga lahko z malo spretnosti predelate v električno kolo in pri tem vam bo v pomoč ta prispevek. S tako predelavo boste še vedno uporabljali kolo,ki ste ga navajeni.
Na spodnji sliki je primer takega predelanega kolesa,ki je namenjeno za krajše razdalje, zato ima najlažjo možno baterijo le 1,44 kg domet pa je cca 12 km,čas polnjenja pa dve uri in pol.

V tem prispevku, bom opisal kako si predelati navadno kolo v električno. Mogoče bo za nekatere precej osnovno šolsko,vendar je moj namen ,da bi lahko vsak, z le malo ročne spretnosti, to predelavo lahko napravil sam. Seveda pa potrebujemo nejprej kolo, ki ga bomo predelali:
Nadalje potrebujemo:

1.Brezkrtačni motor primeren za vgradnjo v prednje kolo

Brezkrtačni ali BLDC motor ima za rotor stalni magnet, stator pa je elektronsko krmiljeno magnetno polje . Ker nimajo komutatorja so močnejši in imajo boljši izkoristek , vendar pa potrebujejo bolj sofisticirano elektronsko krmilno opremo, kontrolerje.
Motor (priporočamo brez Hall senzorjev “Hallsenzorless”) Spoznamo ga ,da ima le tri žice za dovod energije Rumena, zelena in plava. Motorji z hallsenzorjem imajo še pet tankih žick za senzorje,ki so v motorju.

2.Kontroler,to je elektronika ,ki pretvarja enosmerni tok baterije v trofazni za pogon motorja.

Kontroler ki smo ga uporabili ima le 8 žic
Tri(debelejše) rumena,zelena,plava,ki se zvežejo preko konektorja na motor.
Tri tanjše ,ki gredo na ročko za gas so črna rdeča in zelena spet preko konektorja (v mojem primeru zaradi enostavnosti uporabljam le en 9 polni konektor) .
Dve debelejši: rdeča na plus in črna na minus baterije.
Če bo imel vaš kontroler več žic, ostale enostavno odstranimo, ker za delovanje potrebujemo le zgoraj omenjene. Kontroler mora biti “Hallsenzorless), ker je tudi motor take vrste.

3.Ročica za kontrolo hitrosti.

Ročica za gas ima tri žice črna, rdeča in plava, povezane so preko konektorja na kontroler (črna na črno;rdeča na rdečo in plava na zeleno )

4.Baterijo ,ki naj bo Litij železova (LiFePo4) ali vsaj Litij ionska. Svinčene ne priporočamo zaradi teže, nevarnosti za okolje in predvsem polovico manjše zmogljivosti kot katere koli Litijeve.

Na sliki so različni tipi baterij. Mi smo uporabili LiFePo4 24 V 9 Ah v “Litlle Frog” ohišju, ki zadostuje za cca 22 km vožnje brez pedaliranja.
Na žalost se vse to še ne dobi pri nas . Mogoče včasih na bolhi. Baterije smo že zasledili v nakaterih trgovinah,vendar so precej drage. Se pa da danes, zahvaljujoč Intrenetu,vse to kupiti na Kitajskem. Priporočamo plačilo PayPal
S tem imamo zelo dobre izkušnje saj naročeno pride v Slovenijo v nekaj tednih s hitro pošto n.pr DHL. Cena prevoza je precej visoka za en set(cca 70 %cene blaga). Najbolj ekonomično je kupiti cca 6 setov(v tem primeru je cena prevoza cca 30 % cene blaga )Treba je računati še na carino,ki je cca 5% in DDV 20% , ki se računa na kompletno ceno(blago,prevoz in carina)Približne cene,vse vključeno, so bile v našem primeru za 6 kompletov(skupinska nabava)
Motor 100€ Ročica za gas 6 € Kontroler 20€ Baterija “Little Frog” z vključenim polnilcem LiFePO4 24 V 9 Ah 216 Wh za cca 21,5 km vožnje 170 €
Alternativa cenejša verzija baterije Li ion baterija v “Little Frog” ohišju, vključen polnilec,
24 V 5 Ah 120 Wh za cca 12 km vožnje 130 € Ta verzija je primerna za tiste, ki uporabljajo kolo na krajše razdalje.

Kabli za povezavo in konektorji so na razpolago lokalno, kakor tudi dvoslojni obroč (priporočam) in napere. Vgradnja motorja v obroč je mogoča v vsakem kolesarskem servisu,kjer se lahko kupi tudi obroč in napere.To vas bo stalo cca : dvoslojni obroč 16€ napere 36 kom 11 € in delo vgradnje v servisu od 15 do 30 € Konektor9 polni n.pr. Molex moški in ženski 4 € ali katerikoli drugi, lahko tudi dva tri polna,od katerih mora biti eden vsaj za 15 A
Toliko za uvod. Pa poglejmo kako lahko sestavimo električno kolo iz kupljenih komponent:

Baterija “Litlle Frog”ima dva dela. Baterija kot taka,ki se lahko vedno odstrani n.pr za polnjenje ali se zamenja za rezervno,če imate dve.
Podnožje se pritrdi izpod sedeža ali pri kolesih, kjer želimo sedeti zelo nizko na zadnji prtljažnik.
V podnožju je primerno mesto za vgradnjo kontrolerja.
Ko vstavimo kontroler v podnožje zvežemo črno žico na minus baterije rdečo pa na rdečo Obe sta že pripravljeni v podnožju s tem da gre rdeča gre preko stikala,ki je povezano z ključem za kontakt, podobno kot pri avtomobilu.

V tej fazi je priporočljivo podnožje baterije pritrditi na cev pod sedežem kolesa, ker so vijaki za pritrditev dosegljivi.

Če smo vse pravilno zvezali,sledi preiskus. Motor se mora vrteti v pravo smer, če se vrti v nasprotno smer samo zamenjamo dve žici za prenos energije na motor,to se lahko zgodi pri nekaterih kontrolerjih Ta preiskus toplo priporočam predno dokončno vstavimo kontakte v plastični del konektorja,da se prepričamo da se motor vrti v pravi smeri.

Preostane nam samo še,da zamenjamo prednje kolo ,ki ima vgrajen motor,pritrdimo ročico za gas na krmilo; baterijo vstavimo na podnožje ,napeljemo oba kabla do kontrolerja, s ključem vklopimo baterijo in se odpeljemo s pomočjo elektrike.

Zgornji opis povezave je bil le eden od možnih.Za zanesljivo delovanje je važno čim manj konektorjev saj je večina napak zaradi slabega stika. V našem primeru smo uporabili le dva. Eden za priključitev kontrolerja na komande in drugi,ki je sestavni del motorja , da lahko enostavno zamenjamo pnevmatiko.
Za dodatna vprašanja in nasvete sem na voljo na elektronskem naslovu : mkanduse@gmail.com
Debato bomo razvijali tudi na formu alternativcev POVEZAVA TUKAJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *